dimarts, 24 de novembre del 2009




Blanes és una vila i municipi de la comarca de la Selva, cap del partit judicial de Blanes.

Blanes està situada a l'esquerra de la plana al·luvial que ha deixat la boca de la Tordera, entre els vessants de la serra Llarga i el de Montells. El terme és travessat per la riera de Blanes o de Valdoric, que desemboca prop de sa Palomera, una gran roca que entra al mar i que separa la badia de Blanes, al nord, i la platja de Sabanell, al sud. Al costat del port també hi ha una petita cala que li dóna nom la punta de Santa Anna.
A l'est limita amb el municipi de Lloret de Mar, mentre que a ponent confronta, de nord a sud, amb Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar, tots tres municipis del Maresme. Al nord del sector muntanyós s'alça el turó del Vilar (269 m).
La Costa Brava té l'extrem més meridional en aquesta població, més concretament a la roca de sa Palomera. Es diu que la Costa Brava i les llargues platges del Maresme neixen aquí.
La ciutat ha crescut en un semicercle que ha topat amb el puig de sant Joan i el mar, i per tant en direcció a la Tordera. Els barris tradicionals de Blanes són La Plantera, Els Pins, S'Abanell, El Racó d'en Portes, Mas Marull, Quatre Vents, Els Pavos, Mas Borinot, Ca l'Aguidó, Sa Carbonera, Sant Francesc, Montferrant i S'Auguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada